Pogosta vprašanja in odgovori

Dostava in stroški pošiljanja

Kdo nam dostavlja pakete in trajanje dostave
– Pakete nam dostavlja Pošta Slovenije.
– Trajanje dostave je odvisno od načina plačila.
– če je plačilo po povzetju: Se naročeno blago odpremi še isti dan, ali najkasneje v dveh delovnih dneh.
– če je plačilo oz. nakazilo na tekoči račun podjetja: Se naročeno blago odpremi po prejemu plačila oz. nakazila na tekoči račun podjetja. Lahko pa nam pošljete potrdilo o plačilu računa na xintaya.fashion@gmail.com se naročeno blago odpremi še isti ali naslednji dan ob prejemu potrdila.
Kakšni so stroški pakiranja in pošiljanja?
– Pri plačilu po predračunu stroški znašajo 1,50 €
– Pri plačilu po povzetju stroški znašajo 3,50 €
Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku (1,01 €) .
– Brezplačna poštnina pri naročilu nad 50 €

Možnosti plačila in podatki za nakazilo

Možnosti plačila
– po povzetju
– nakazilo preko spletne banke
–  nakazilo preko plačilnega obrazca UPN (na banki ali pošti)
Naši podatki za nakazilo
IBAN: SI56 0205 9120 6069 569
Banka: Nova Ljubljanska banka
Namen plačila: Ime in priimek kupca
Naziv: Xintaya, Tjaša Kučič s.p.
Mladinska 18
1000 Ljubljana

Oddaja naročila

Kako oddati naročilo?
Pri artiklu izberite velikost/barvo.  Želeno velikost/barvo dodajte v košarico. Pritisnite na košarico in odprl se vam bo predogled naročila. Pritisnite NA BLAGAJNO. Odprlo se vam bo polje ZAKLJUČEK NAROČILA. V tem polju vnesete vse potrebne podatke.  Nepravilno vnešeni podatki se bodo obarvali. Pred oddajo naročila preverite vse podatke, ki jih vidite na ekranu. Na ekranu boste videli vse vaše osebne podatke in znesek, ter vsebino naročila. Nato kliknite gumb ODDAJ NAROČILO.

Vračilo ali zamenjava blaga

Stroški vračila blaga
Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec, v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Stroškov poštnine ne vračamo.
V kakšnem primeru lahko vrnem ali zamenjam izdelek?
– Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrnete v zakonskem roku 14 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in/ali nepoškodovano.
Opozorilo: Vsi artikli ki se bodo k nam vrnili uničeni, oprani, pošpricani s parfumom/deodorantom itd., vidno nošeni, raztrgani in podobno, bodo vrnjeni nazaj, ter tako menjava ali vračilo ne bo možno.
– V primeru vračila ali menjave blaga, vam bomo posredovali obrazec za vračilo ali menjavo na vaš mail (izpolnjenega nam prosim vrnite skupaj z računom na naš naslov – Xintaya, Tjaša Kučič s.p., Mladinska 18,1000 Ljubljana)
– Kupnina bo kupcu vrnjena v primeru naše/stvarne napake, na vnaprej dogovorjen način in sicer najkasneje v 14 delovnih dneh od vračila blaga.
V primeru napake kupca (premajhno oblačilo, preveliko oblačilo itd.) mu ponudimo možnost zamenjave (nepoškodovanega) blaga in sicer:
– za enako oblačilo, večje/ manjše velikosti/ barve
– za drugo oblačilo 
– lahko pa se kupec odloči za dobropis, ki ga porabi v naši spletni trgovini v roku enega leta, v znesku, ki je enak blagu ki se ga menja oz. vrača.  

Napačen izdelek

Prejel/ a sem napačen izdelek
Pišite nam na mail, da se dogovorimo.
V primeru naše napake vam pošljemo izdelek na naše stroške in vrnemo kupcu stroške pošiljanja, ki ih je imel pri vračilu blaga ( v tem primeru nam na mail pošljite skenirani/slikani račun poštnine).
Manjka izdelek iz mojega naročila
Pišite nam na mail, da se dogovorimo.
V primeru naše napake vam izdelek pošljemo na naše stroške.

Imate še kakšno vprašanje?

Pišite nam!
xintaya.fashion@gmail.com